Πρώτη Σελίδα arrow Ανακοινώσεις arrow 1η Γενική Συνέλευση
1η Γενική Συνέλευση Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Αργυρώ Κλημαθιανάκη   
05.05.07

1η Γενική Συνέλευση για τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Βαγιονιάς   

Την Κυριακή 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βαγιονιάς, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν αρκετοί συντοπίτες μας που εξέφρασαν τη γνώμη τους για τα προβλήματα του χωριού και παρακολούθησαν τον απολογισμό που έγινε από τα μέλη του Δ.Σ. και συγκεκριμένα τον πρόεδρο κ. Νεονάκη Νικόλαο, την αντιπρόεδρο κ. Πασσαδάκη Βαγγελιώ, την γραμματέα κ. Κλημαθιανάκη Αργυρώ και τον ταμία κ. Καδιανάκη Ιδομενέα.

 

Αναλυτικά ο απολογισμός μας:

 

 

  Απολογισμός  Επιμορφωτικού Συλλόγου 2007  

Το Δ.Σ  ανέλαβε δράση σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του στις 16 Δεκεμβρίου 2006 με τα λίγα μέσα που διέθετε και φρόντισε:

1)      Για την καθαριότητα του χωριού ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και

2)      Για να πει τα κάλαντα στις γειτονιές του χωριού και να μοιράσει ημερολόγια που του πρόσφεραν και τους πρώτους προσόδους

3)      Για το άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού στην Συν/κη Χανίων με την επωνυμία « Επιμορφωτικός Σύλλογος Βαγιονιάς»

 

Στις αρχές του Γενάρη ύστερα από ενέργειες του Ε.Σ.Β. μέσω της Περιφέρειας και του Δ. Γόρτυνας, ο Σύλλογος ανέλαβε να τρέξει το πρόγραμμα « Τοπικό Κέντρο Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» που σημαίνει δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο (το γνωστό internet).

Έτσι 7 υπερσύγχρονοι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, με δύο έγχρωμους εκτυπωτές και ένα σκάνερ έγιναν δωρεά στο Σύλλογο που ανέλαβε όλες τις σχετικές υποχρεώσεις για τη λειτουργία τους: Έβαψε την αίθουσα του Συλλόγου, εγκατέστησε τα έπιπλα και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, προχώρησε τη σύνδεση ADSL με τον ΟΤΕ και φρόντισε όλες τις παραμέτρους για να μπορέσει να λειτουργήσει το Διαδίκτυο με τη Βαγιονιά σαν Τοπικό Κέντρο Πρόσβασης για όλο τον Δήμο, βγάζοντας τη έτσι από την απομόνωση. Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία πολλών προσκεκλημένων και επίσημων στις 6 Μαϊου ημέρα Κυριακή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με την κ. Μακράκη Σοφία, ο Σύλλογος έκανε ενέργειες για την ίδρυση Δανειστικής Βιβλιοθήκης στη Βαγιονιά. Αγόρασε με δικά του έξοδα τα έπιπλα για να τοποθετηθούν τα βιβλία, και έστειλε επιστολές σε βιβλιοπωλεία όπως και στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη για την προσφορά βιβλίων. Η κ. Μακράκη, μας δώρισε περίπου 600 τόμους βιβλίων που θα αποτελέσουν και την απαρχή για να γίνει μία Βιβλιοθήκη στο χωριό.

Ευελπιστούμε τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης να γίνουν την ίδια ημέρα με τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου, στις 6 Μαϊου.

 

Επίσης φρόντισε για τις παρακάτω εορτές:

 
  • Την Καθαρή Δευτέρα, διοργάνωσε στο γήπεδο της Βαγιονιάς, Κούλουμα τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία ( Ο Σύλλογος πρόσφερε κρασί και νηστίσιμα εδέσματα, ενώ στη συνέχεια έγινε γλέντι)
  • Στις 25 Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μετά την παρέλαση, τα μέλη της μουσικοχορευτικής ομάδας του Συλλόγου, ντυμένα με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές, χόρεψε παρουσία των επίσημων προσκεκλημένων και των επισκεπτών προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα, ενώ φρόντισε για τον στολισμό της εκκλησίας με λουλούδια
  •  Την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Σύλλογος πρόσφερε στεφάνι στο Σταυρό, και την νύχτα της Ανάστασης αφού δημιούργησε ομάδα περιφρούρησης, έκανε τη νύχτα μέρα με 400 περίπου βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό.
   

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι ο Σύλλογος δημιούργησε δικό του λογότυπο με σήμα κατατεθέν την «Κουκουναρά» του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο δίδει αναγνωσιμότητα και επισημότητα στον Σύλλογο. Όλες οι επιστολές που στέλνουμε, έχουν πλέον και αυτό το σήμα, που μας δίδει ταυτότητα και μας προσδιορίζει σαν Επιμορφωτικό Σύλλογο.

 

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Βαγιονιάς, προχώρησε όμως ακόμα παραπέρα, σε μία προσπάθεια να ενώσει τα εν αποδημία τέκνα του, που ζουν στις μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο: Δημιούργησε δική του ιστοσελίδα με την παρακάτω διεύθυνση www.vagionia.gr στην οποία προβάλει σε όλο τον κόσμο μέσα από φωτογραφίες και κείμενα το χωριό και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε αυτό, ενώ δίδει τη δυνατότητα σε όλους όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο και ο Σύλλογος με αυτούς. Ίσως, αυτή τη στιγμή να είναι ο μοναδικός Σύλλογος στην ευρύτερη περιοχή, που έχει τη δική του ιστοσελίδα και προβολή στο διαδίκτυο. 

 

Όσον δε αφορά το εκπαιδευτικό έργο, ήδη ο Σύλλογος έχει αναρτήσει ανακοινώσεις για τη δημιουργία τμήματος εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, και έχει έρθει σε συνεννόηση με καθηγητή για να οργανωθούν μαθήματα, με μαθητές από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

 

Αυτός είναι εν ολίγοις ο απολογισμός μας μέχρι αυτή την ώρα. Το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, δεν είναι μόνο συνάρτηση του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βαγιονιάς. Είναι και της δική σας προσπάθειας και της προσπάθειας ορισμένων ανθρώπων, που αθέατα, έχουν βοηθήσει και μοχθήσει για να γίνουν όλα αυτά, με δική τους προσπάθεια και αφιέρωση χρόνου και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

Είναι οι φίλοι του Συλλόγου, τα παιδιά που έχουν προσπαθήσει μαζί μας, είναι οι γονείς και οι δασκάλοι τους.  Σε αυτούς βασιζόμαστε και γι’ αυτό θέλουμε να τους να έχουμε κοντά μας σε όλες τις προσπάθειες.

Είναι επίσης αυτοί που μας στηρίζουν οικονομικά, γιατί χωρίς την υποστήριξη και χορηγία τους, δεν θα κάναμε τίποτα και αυτή την αναγνώριση, εμείς θα την ανταποδώσουμε με το να το φωνάξουμε. Έχουμε διαθέσει χρήματα για την προβολή των χορηγών μας, οι οποίοι θα προβληθούν διαμέσου Αφίσας, Ραδιοφώνου, πανού, και ενημερωτικών φυλλαδίων.   

 

Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό στο Σύλλογο και οι απολογισμοί θα γίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να λαμβάνετε γνώση, να κρίνετε και να προτείνετε.

   Πρόγραμμα του Επιμορφωτικού Συλλόγου   

Αυτά που σχεδιάζουμε στο προσεχές μέλλον είναι τα παρακάτω:

  • Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, ο οποίος θα γίνει στον Άγιο Ραφαήλ
  • Τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Πρόσβασης στο Διαδίκτυο και της Βιβλιοθήκης στις 6 Μαϊου και
  • Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που θα έχουν σαν θέμα την «ελιά και το ελαιόλαδο» που είναι σύμφυτα με την ιστορία και την οικονομία του τόπου.
  

Για όλα αυτά θέλουμε και τη δική σας συμμετοχή και οικονομική στήριξη. Ήδη σε αυτό το κομμάτι υπάρχει ανταπόκριση, καθώς έχουν μαζευτεί περί τις 7 μεγάλες χορηγίες και περί τις 48 μικρές χορηγίες, που μας δίδουν μία σχετική άνεση να προχωρήσουμε. Την πρωτομαγιά θα γίνει μία κλήρωση για να μαζευτούν ακόμα κάποια χρήματα, όπως και καντίνα.

 

Αυτό που θα θέλαμε από εσάς, είναι η συμμετοχή σας τόσο την Πρωτομαγιά, όσο και  στα εγκαίνια της 6ης Μαϊου και κυρίως των γυναικών, καθώς θα προσφερθεί μπουφές και σε αυτόν τον μπουφέ με τα γλυκά θα θέλαμε να συμμετάσχουν όλες οι νοικοκυρές για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε τόσο στη ζήτηση όσο και στη φιλοξενία, που είναι μία αρχαία και αρχέγονη πράξη πολιτισμού και θα τιμήσει το χωριό μας.

 

Μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματέα και την αντιπρόεδρο, όσες νοικοκυρές θέλουν να συμμετάσχουν για να γίνει καταγραφή των εδεσμάτων που θα προσφέρουν και από ποιες θα προσφέρουν και να οργανωθεί η δεξίωση. ( τηλ.)

  Οικονομικός απολογισμός    
Τελευταία ανανέωση ( 30.05.07 )
 
< Προηγ.